Concreet | New York dure bestemming?

Wat kost me nu een tripje naar New York? Wij berekenen voor u het prijskaartje!

 

Winterpret in New York

De schaatspistes gaan weer bijna open! We zetten er drie op een rijtje. Ontdek de meest iconische hier. 

 

The Bronx: de moeite waard tijdens je trip?

Is The Bronx nog steeds een go of no-go zone? Een blik op deze fascinerende borough.

 

Concreet | De ABC Quotering

Al enkele jaren zijn New Yorkse horecazaken verplicht om een hygiëne quotering zichtbaar uit te hangen.

Central Park

Midden in de stad omgeven worden door groen en rust, het kan in Central Park.

Het stadspark in hartje New York heeft een oppervlakte van zo’n 350 hectare. Je kan er rustig keuvelen op een bankje langs de verschillende wandelpaden, naar het beroemde Kasteel van Belvedere gaan of langs de Strawberry Fields lopen tot je aan het monument komt ter ere van Beatle John Lennon.

De verschillende New Yorkers kan je hier ook aan het werk zien tijdens hun dagelijkse jogging of hun meditatie tussen het groen.

FOTO: Het indrukwekkende Central Park vanuit de Top of The Rock. (Bart Melis)

In het weekend is Central Park voor het grootste gedeelte afgesloten voor verkeer. Dan komen er duizenden mensen joggen, skaten, fietsen en wandelen in het prachtige park. Wij zetten onze top vijf van hotspots in Central Park op een rijtje. Dit is zeker geen volledige lijst, maar absoluut wel de moeite waard. Trek zeker een halve dag uit voor een bezoek aan Central Park.

Trump Ijsbaan / Wollman Rink

Deze ijsbaan in Central Park is echt wel één van de mooiste ter wereld. De toegangsprijzen zijn inclusief huur van de schaatsen. Je mag ook zolang schaatsen als je wil.

Strawberry Fields 

Het was op 8 december 1980 om 22u55 dat muzikant John Lennon vlak voor zijn huis in het Dakota Building aan Central Park werd neergeschoten door Mark Chapman.

Ter nagedachtenis van deze grote artiest is er een stukje van Central Park opgedragen aan hem. Strawberry Fields (naar het lied Strawberry Fields Forever) is een gedenkplaats geworden voor Lennon. 

FOTO: Ook in de winter is Central Park adembenemend mooi. (Bart Melis)

Conservatorium Water

Op het Conservatorium Water zie je altijd wel een radiogestuurd zeilbootje of modelschip dobberen. Het is een plek waar zowel kinderen als volwassenen zich amuseren.

Vlakbij kan je de standeelden van Alice in Wonderland en de Deense schrijver Hans Christian Anderson vinden tussen het groen waar ook massa's eekhoorntjes tevoorschijn komen.

Bow Brigde

Als er een filmploeg opnames draait in Central Park, dan is de kans groot dan ook Bow Bridge in beeld komt. De brug maakt de verbinding van Cherry Hill naar The Ramble over het meer.

Op de gietijzeren brug van zo'n zestig meter lang heb je echt een prachtig uitzicht op het park.

Bethesda Fountain

De Bethesda Fountain ligt in het hart van Central Park en in het verlengde van The Mall. Vanaf hier kan je genieten van een mooi uitzicht op het meer. Ook dit monument is vaak terug te zien in films en dient als ontmoetingsplaats in het park. Je kan hier ook altijd wel enkele performers aan het werk zien.