Concreet | New York dure bestemming?

Wat kost me nu een tripje naar New York? Wij berekenen voor u het prijskaartje!

 

Winterpret in New York

De schaatspistes gaan weer bijna open! We zetten er drie op een rijtje. Ontdek de meest iconische hier. 

 

The Bronx: de moeite waard tijdens je trip?

Is The Bronx nog steeds een go of no-go zone? Een blik op deze fascinerende borough.

 

Concreet | De ABC Quotering

Al enkele jaren zijn New Yorkse horecazaken verplicht om een hygiëne quotering zichtbaar uit te hangen.

Little Italy

De Italiaanse wijk van New York, Little Italy, heeft nog steeds een unieke etnische charme zoals ook Chinatown die heeft.

Je kan er tientallen gezellige Italiaanse restaurants, bakkerijen en supermarktjes terugvinden langs Mulberry Street tussen Canal en Spring Street.

Vanaf eind mei tot oktober veranderd de hoofdstraat van Little Italy, Mulberry Street, in het weekend naar een verkeersvrije straat. Dan zetten al de restaurantjes hun tafels en stoelen buiten zodat je heerlijk buiten kan luchen of dineren.

In het verleden was Little Italy veel groter, maar Italiaanse emigranten trokken naar andere delen van de stad en de wijk werd voor een groot deel opgeslokt door Chinatown. Het noorden van Little Italy (Houston Street) staat nu bekend als de wijk NoLIta, een afkorting van North of Little Italy. Dat stuk verloor ondertussen zeer veel van zijn Italiaans karakter.

Heb je een halve dag tijd? Ga dan zeker eens sluieren in de straatjes van Little Italy en ga eten in het aansluitende Chinatown. Of andersom natuurlijk.

Grotere kaart weergeven