Concreet | New York dure bestemming?

Wat kost me nu een tripje naar New York? Wij berekenen voor u het prijskaartje!

 

Winterpret in New York

De schaatspistes gaan weer bijna open! We zetten er drie op een rijtje. Ontdek de meest iconische hier. 

 

The Bronx: de moeite waard tijdens je trip?

Is The Bronx nog steeds een go of no-go zone? Een blik op deze fascinerende borough.

 

Concreet | De ABC Quotering

Al enkele jaren zijn New Yorkse horecazaken verplicht om een hygiëne quotering zichtbaar uit te hangen.

Het einde van 5Poinz lonkt

New York staat op het punt 5Pointz, misschien wel de grootste collectie Street Art ter wereld te verliezen.

De afgelopen 20 jaar had een fabriekseigenaar in Queens de toestemming gegeven aan kunstenaars om zijn gebouw te bedekken met kleurrijke namen, superhelden, zombies, monsters en nog veel meer.

Het 'Mekka van de Graffiti' is een top bestemming voor bezoekers over de hele wereld. Sommigen komen om zelf te schilderen, andere om het artistieke te bewonderen of als decor voor film- en fotoshoots.

5Pointz is gelegen in een industrieel deel van Long Island City, maar dat karakter is aan het veranderen.

Projectontwikkelaars zijn van plan om de fabriek plat te gooien en te vervangen door twee hoge woontorens. Het voorstel, een 1049 kamers tellend complex, is vorige maand op de gemeenteraad van New York goedgekeurd.

De ontwikkelaars kwamen met een tegenvoorstel. Ze boden zo'n 10.000m² panelen en muren aan in en rond de nieuwe gebouwen, maar dat voorstel voldeed niet voor de kunstenaars. Ze spanden dadelijk een proces aan om zo nog wat uitstel te verkrijgen.

Ondertussen liet een woordvoerster weten dat de strijd nog niet voorbij is en dat het gebouw zeker niet voor 2014 tegen de vlakte gaat. De sloopvergunning moet immers nog worden uitgegeven. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (Bron: The Queen Courier)

UPDATE 22 NOVEMBER 2013: 5Points is door de nieuwe eigenaars helemaal gewit. De kunstwerken zijn niet meer te bezichtigen.

Afbeelding Wikipedia