Concreet | New York dure bestemming?

Wat kost me nu een tripje naar New York? Wij berekenen voor u het prijskaartje!

 

Winterpret in New York

De schaatspistes gaan weer bijna open! We zetten er drie op een rijtje. Ontdek de meest iconische hier. 

 

The Bronx: de moeite waard tijdens je trip?

Is The Bronx nog steeds een go of no-go zone? Een blik op deze fascinerende borough.

 

Concreet | De ABC Quotering

Al enkele jaren zijn New Yorkse horecazaken verplicht om een hygiëne quotering zichtbaar uit te hangen.

Coney Island

Coney Island ligt niet onmiddellijk in het centum van de stad New York, maar als je in de zomer enkele dagen langer in NYC verblijft is een bezoek naar Coney Island echt aan te raden.

Coney Island is een schiereiland en ligt in het uiterste zuiden van Brooklyn. Het heeft een mooi strand aan de Atlantische Oceaan met redders in de zomermaanden. Het is vooral gekend om zijn legendarische attractiepark dat in tientallen films te bewonderen was.

Het park en de bekende pier kregen het hard te verduren tijdens de superstorm Sandy in 2012 maar in de zomer van 2013 ging het park terug open.

Als je een bezoek plant naar Coney Island moet je zeker eens een hotdog gaan eten bij de wereldberoemde Nathan's Hotdog. Het is hier dat men jaarlijks het wereldrecord hot-dog eten probeert te verbeteren.

Met de metro vanuit Manhattan doe je ongeveer 1 uur en 20 minuten tot aan Coney Island. In de wijk wonen ongeveer 65.000 mensen. Het gebied Coney Island heeft zelf nog enkele kleinere wijken als Brighton Beach, Sea Gate en Manhattan Beach.